Hudpleje Makeup

Kemiluppen finder uønsket kemi

Uønsket kemi

Kender du det, man står i supermarkedet og prøver at gennemskue, hvilke produkter, der er uden alle mulige former for uønsket kemi? Det er nærmest umuligt at gennemskue en indholdsliste på produkterne, med mindre man har en længerevarende uddannelse i kemi. Heldigvis har Forbrugerrådet Tænk lavet en app, der hjælper dig godt på vej, til at træffe gode valg for dig selv og for naturen.

Appen hedder “Kemiluppen” og med den på din mobil, kan du scanne varernes stregkode og straks få besked om, hvorvidt der er uønskede stoffer i kosmetik og plejeprodukter samt produkter til vask og rengøring.

Makeup

Nogle af de uønskede stoffer appen scanner for kan være allergifremkaldende, hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller skadelige for vores miljø.

Når du har scannet et produkt, får du øjeblikkeligt svar på, om det er vurderet som et A, B eller C produkt.

  • A – Produkter uden problematiske stoffer
  • B – Produkter der kan indeholde f.eks. parfume eller stoffer, der er skadelige for vores miljø.
  • C – Produkter indeholder problematiske stoffer, det kan f.eks. være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. De fleste stoffer er lovlige at bruge, men kan ophobe sig i kroppen og dermed blive problematiske sammen med andre stoffer eller ved brug over længere tid. Der kan også være stoffer, der er ulovlige at bruge, men så vil det fremgå tydeligt i appen.

Hvis du bruger appen og går efter produkter, der er vurderet med et A, så er du hjulpet godt på vej til at træffe gode valg både for dig selv og for miljøet.

Appen er gratis og kan både hentes i App Store og Google Play.

Lup

Fidus

Du kan også vælge at lave dine produkter selv, det gør det endnu nemmere at undgå uønsket kemi. Her kan du f.eks. se, hvordan du selv kan lave en deodorant, eller hvordan du selv kan lave dit eget rengøringsmiddel.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser