Nogle gange har man en sjat tilbage af f.eks. rødvin, fløde eller andre væsker. Disse behøver du ikke smide ud, du kan i stedet for gemme dem til senere, hvor de sagtens kan give et ekstra pift til madlavningen.
Der er rigtig mange væsker, der egner sig godt til at gemme og på den måde undgå madspild. Den nemmeste måde at gemme væsker er ved at fryse dem ned i isterningebakker, så er de nemme at anvende senere.
Hvilke væsker er gode at gemme i fryseren?
Nogle af de væsker, der er gode at gemme er f.eks.:
- Rødvin
- Hvidvin
- Portvin
- Fløde
- Kaffe
- Bouillon
- Champagne
Hvis du har en rest tilbage, kan du fryse dem ned i isterningebakker og bruge dem senere til at give et pift i madlavningen.
Hvilke retter kan resterne bruges til?
Der er flere retter, hvor en rest kan bruges f.eks.:
- Gryderetter
- Pastaretter
- Wok
- Suppe
- Sovs
- Iskaffe
Jeg har ofte rødvin i fryseren, som jeg bruger til en lækker omgang vegetar linseret. Hvidvin bruger jeg ofte i suppe eller i en “tøm-køleskabet” pastaret. Der er masser af muligheder for at få anvendt resterne i madlavningen.
Fidus
Vil du se flere fiduser til, hvordan du kan bekæmpe dit madspild så se f.eks. her:
Lav fond af rester og klem det sidste liv ud af dine grøntsager
Genbag tørt rugbrød til bonusknækbrød
Forlæng levetiden på sommerens bær
Undgå madspild med korrekt opbevaring af frugt og grønt