Lotion

Ligesom der er fokus på madspild, skal der også være fokus på produktspild. Mange bruger for meget, ikke det hele eller opbevare ikke korrekt og det giver et spild, der sagtens kan undgås.

Gode råd til mindre produktspild

Jeg har samlet nogle gode råd til, hvordan du forlænger dine produkters levetid. På den måde får du brugt hele bøtten, inden du smider den ud. Det er godt for vores miljø og for din økonomi.

Klip tuben op

Når du køber creme på tuber, og du synes de er helt tomme – du har rystet og du har klem og der kommer ikke mere ud. Men vent med at opgive tuben helt, der er formentlig meget mere tilbage.

Klip i stedet toppen af, det kan som regel gøre nemt med en helt almindelig saks. Du vil blive overrasket over, hvor meget creme der stadig gemmer sig på siderne af tuben og i bunden, der kan nemt være til flere dages brug. Opbevar bøtten i en lufttæt beholder, hvis du ikke kan bruge det hele med det samme.

Samme teknik kan selvfølgelig bruges til tuber i køkkenet, f.eks. ketchupflasker og dressing.

Lotion

Brug vand

Hvis du har en lipgloss, eyeliner eller mascara, som tilsyneladende er helt tom, så prøv at komme beholderen i varmt vand i 5-10 minutter. Så samles det sidste indhold i bunden og det er nemt at få brugt.

Har du en en shampoo eller bodyshampoo, som virker helt tom, så kan du sikkert sagtens få lidt mere ud af den. Tilføj en smule vand til flasken og ryst den godt, så kan du sagtens bruge den til et par vaske mere.

Brug mindre

En anden effektiv måde at få dine dyrt indkøbte produkter til at holde længere, er simpelthen at skære ned på de mængder du bruger. Ofte kan du sagtens bruge mindre shampoo, renselotion og creme uden at det går ud over effekten.  Det samme er tilfældet med balsam, her bruger mange alt for meget. Balsam skal kun påføres på den nederste tredjedel af dit hår, altså de slidte spidser og ikke i hele håret.

Lotion hånd

Opbevar korrekt

Vær desuden opmærksom på, at du opbevare dine produkter korrekt. Både parfumer, lotion og andre skønhedsprodukter, skal skånes for varme og lys, så holder de længere. Opbevar dem derfor i en skuffe eller i et skab, så de ikke bliver harske og skal smides ud, før de er brugt op.

Et andet godt råd for at få dine produkter til at holde længe, er altid at sørge for, at lukke låget på både tuber, krukker og bøtter helt til. Ligesom de ikke har godt af lys og varme har de heller ikke godt af ilt, så det kan godt betale sig at lukke dem helt, så du kan forlænge holdbarheden.

Fidus

Hvis du har mod på at skære ned på mængden af produkter du køber, kan du se her, hvordan du kan erstatte nogle af dem med hjemmelavede udgaver.

Skriv en kommentar

Din e-mail vil ikke blive vist

Flere fiduser